A XXIV. Innovációs Nagydíj nyertese az evopro

2016.04.18
A Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért szakemberekből álló Bírálóbizottság döntése alapján az evopro mérnökei által tervezett dinamikus vasúti terhelésmérő és diagnosztikai rendszer érdemelte ki a XXIV. Innovációs Nagydíjat.

Az evopro olyan kivételes jelentőségű innovációt valósított meg, aminek köszönhetően kiemelkedő hasznot ért el, hiszen a mára már teljesen exportképes termékké vált rendszer nemcsak gyorsabbá, hanem hatékonyabbá és biztonságosabbá is teszi a vasúti teherközlekedést.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke kihangsúlyozta: a díjazottak olyan alkotásokat hoztak létre, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország versenyképesebb legyen és a modern világban megállja a helyét.

 Az eRDM rendszer az ország egész területén elérhető világszínvonalú fejlesztés eredménye, lehetővé teszi a fuvarozás menedzselését és a karbantartás-tervezést is, ráadásul jelentős többletbevételt, illetve többlet nyereséget eredményezett a fejlesztő és gyártó cégek részére.

A díjat Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa, Bodnár Balázs, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója, és Dr. Szepessy Zsolt, az evopro Innovation Kft. ügyvezetője vette át a Parlamentben március 31-én a házelnök Kövér Lászlótól, ünnepélyes keretek között.

NI_partner_evopro_logo_web_black.jpgpartner_logo_1.gifpartner_logo_2.gifpartner_logo_3.gifpartner_logo_4.gifpartner_logo_5.gifpartner_logo_6.gifDUIHK-Logo_grey_120px.jpg