Nívós szakmai fórum az evopro szervezésében

2016.05.31
Május 24-én került megrendezésre az evopro székházában a REPARA User Forum, melyen a résztvevők betekintést nyerhettek a REPARA projektbe. A projekt 2013 szeptemberében indult, céljául pedig a heterogén szoftverfejlesztési projektek produktivitásának növelését tűzte ki.

A fórum látogatói megismerkedtek a REPARA keretrendszer képességeivel és használhatóságával, rámutatva, hogy alkalmazása milyen módon tudja csökkenteni a szükséges fejlesztési időt és növelni a produktivitást heterogén architektúrákat célzó szoftverfejlesztési projektjeikben.

Repara User ForumA REPARA keretrendszer olyan fejlesztői eszközökből áll, melyek segítséget nyújtanak szekvenciális C++ alkalmazások átültetéséhez sokmagos CPU, GPU, FPGA és DSP eszközöket tartalmazó heterogén architektúrákra, figyelembe véve az alkalmazás teljesítményének, energiahatékonyságának és a forráskód karbantarthatóságának szempontjait.

Az eseményre körülbelül harmincan látogattak el, köztük az evopro konzorciumi partnerei is. Megtisztelte jelenlétével a fórumot Dr.-Ing. Andreas Koch, a Darmstadt Műszaki Egyetem professzora és Dr J. Daniel Garcia a nemzetközi szinten elismert Madridi III. Károly Egyetem professzora. A délelőtt folyamán nem csak prezentációkat hallgattak meg és kötetlen szakmai beszélgetésen vettek részt a meghívottak, hanem a live demo bemutatására is sor került.

NI_partner_evopro_logo_web_black.jpgpartner_logo_1.gifpartner_logo_2.gifpartner_logo_3.gifpartner_logo_4.gifpartner_logo_5.gifpartner_logo_6.gifDUIHK-Logo_grey_120px.jpg