Elektromos töltőkhöz fejlesztett megoldásokat mutatott be az evopro Firenzében

2016.11.23
A konferencián az Arrowhead kutatási projekt konzorciumi tagjaként az evopro Innovation Kft. mérnökei bemutatták Internet alapú fejlesztésüket.

evopro csapata a firenzei konferenciánOktóber végén az evopro Innovation Kft. az AITIA-val közösen kidolgozott demonstrációt mutatott be a Firenzében megrendezett IEEE IECON2016 konferencián. A kiállításon vállalatunk azokkal a partnerekkel jelent meg, akikkel az Arrowhead európai kutatási projektben dolgozott konzorciumban (Airbus, Thales, NXP, AVL, Schneider stb.).

A demonstráció célja a közösen készített „Integrating an Electric Vehicle Supply Equipment with the Arrowhead Framework” elnevezésű elektromobilitási alkalmazás bemutatása, melyről a konferencia kiadványában cikk is megjelent. A koncepció az elektromobilitásban érdekelt szereplők együttműködéséhez kapcsolódóan mutat be az evopro töltőállomásokra épülő példákat. A fejlesztési munka eredményeképpen létrehozott megoldásokkal az evopro egyrészről jelentős hozzájárulást nyújtott az Arrowhead koncepció gyakorlati népszerűsítéséhez, másrészről pedig a termék szolgáltatás alapú felderíthetőségét erősítve komoly lépést tett a flexibilitás növeléséhez, mely a jövőben nagy segítség lehet a még bizonytalan szabályozással körülölelt magyar piacon való érvényesülésben.

A konferenciát követően az evopro Innovation Kft. csapata meghívást kapott a Budapesti Műszaki Egyetem Smart Communications Laboratórium 2016. november 10-én megrendezett megnyitójára is, ahol a Firenzében prezentált demonstrációt „Internet of Things” esettanulmányként mutatták be az érdeklődőknek.

NI_partner_evopro_logo_web_black.jpgpartner_logo_1.gifpartner_logo_2.gifpartner_logo_3.gifpartner_logo_4.gifpartner_logo_5.gifpartner_logo_6.gifDUIHK-Logo_grey_120px.jpg