Sokszínűségi Egyezményt írt alá az evopro

2015.06.16
A magyar mérnökiroda is csatlakozott a nemzetközi Diversity Charter köré épült mozgalomhoz

A Sokszínűségi Egyezmény évtizedes múltra tekint vissza – 2004-ben indult Franciaországban az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében.

Magyarországon az mtd Tanácsadói Közösség és a KÖVET Egyesület indította el a mozgalmat május 28-án a IV. Esélykonferencia keretében. Az Egyezmény alapító aláírói – egy hosszú folyamat első lépéseként – az esélyegyenlőség, a befogadó vállalati kultúrák kialakítása mellett tették le voksukat. A hazai mozgalomhoz már több mint 30 cég csatlakozott, közöttük az evopro is. Ladányi Csilla, a cégcsoport HR vezetője az Esélykonferencián nyilatkozta, hogy a sokszínűségi program az evopro-nál több szinten is, mintegy ösztönből működik, az egyezmény aláírása pedig ennek az irányelvnek a tudatosítást és elmélyítést kell, hogy szolgálja. 

 

NI_partner_evopro_logo_web_black.jpgpartner_logo_1.gifpartner_logo_2.gifpartner_logo_3.gifpartner_logo_4.gifpartner_logo_5.gifpartner_logo_6.gifDUIHK-Logo_grey_120px.jpg