HÍREK

  1. őszén kezdődött a fürth-i Siemens Airport Center-ben egy új, az eddigi megoldásoktól különböző reptér-logisztikai rendszer próba-üzembehelyezése.

2007. őszén kezdődött a fürth-i Siemens Airport Center-ben egy új, az eddigi megoldásoktól különböző reptér-logisztikai rendszer próba-üzembehelyezése. A megoldás lényege egy költséghatékony, egyszerű felépítés, melyet Crossbelt rendszernek neveztek el. A csomagokat szállító tálcákon egy oldalirányba elmozdulni képes szalag található, melynek segítségével mindkét irányban lehetséges a csomagok felvétele, illetve átadása az arra alkalmas átadási állomásokon.
Ezeken az állomásokon a Siemens Sinamics S120 családjába tartozó frekvenciaváltók végzik a motorok hajtását.
Az átadási pontokon a kapcsolatot a tálca és a konvejor között egy fogasszíj tartja. A megfelelő sebesség kiválasztásával a tálca képes oldalirányú elmozdulás nélkül áthaladni a kapcsolódási szakaszon, valamint egy pozitív illetve negatív irányú sebesség offszet megadásával jobbra ill. balra képes elmozdulni.
A próbarendszer tartalmazza az összes lehetséges csomagátadási variációt, ami egy reptéri logisztikai rendszerben szükséges, megteremtve így a koncepció bemutatásának lehetőségét a leendő ügyfelek részére.
A beüzemelés 2007. év végén sikeresen megtörtént, jelenleg az optimalizálás van folyamatban.

logo