HÍREK

Ezüst minősítést kapott az evopro villámtöltő az olasz A'Design pályázaton, mely a magyar formatervező közösség nemzetközi sikereinek egyik fontos platformja. A töltőoszlop "Jármű, utazás és közlekedés" kategóriában bekerült a felső 5 %-ba.

Az A’Design díjakat minden évben nyáron adják át az olaszországi Como városában. A magyar formatervezők 2017-ben is sikeresen szerepeltek az A’Design-on, köztük az evopro cégcsoport tagja, a maform is, amely ebben az évben először küldte be pályamunkáit. A beküldött négy formatervből mindegyik elnyerte a kiemelkedő minősítések egyikét, kettő ezüst minősítést szerzett, a villámtöltő és a maform saját fejlesztésű fotelágya, a PAQ chair. A Flike repülő drón bronz minősítést ért el „Future design” kategóriában. Az Aquilla vérvizsgáló formatervét az A’Design nemzetközi szakmai bizottság pedig arany minősítésben részesítette 'Orvosi eszközök és kutatási berendezések' kategóriában.

A villámtöltő állomás több szempontból is kivételes. Megalkotása során nem csak az volt fontos, hogy felhasználóbarát legyen, hanem az is, hogy letisztult külsejével városképbe illő töltőpontként álljon az elektromos autók használóinak szolgálatába. Mára országszerte több állomás telepítésre került, melyeknek köszönhetően felgyorsult a hazai töltőinfrastruktúra kiépítése.

ADesign Award díjak