HÍREK

Gábor Dénes-díjjal jutalmazták Mészáros Csaba villamosmérnököt, a nemzetközi szinten is elismert evopro csoport alapítóját és elnök-tulajdonosát.

Mészáros Csaba elsősorban a magyar kutatás-fejlesztés munkahely teremtési illetve gyártó-termelő kapacitások kiépítésében végzett sikeres innovatív szervezői tevékenységéért és a számos országban sikeres evopro cégcsoport alapításáért kapta az elismerést, de az elektromos hajtású buszcsalád, a töltő infrastruktúra, és a vasúti diagnosztikai rendszer fejlesztésében tanúsított irányító munkájáért is jutalmazták.

Mészáros Csaba amellett, hogy az elektromos mobilitás és fenntarthatóság elkötelezett magyar képviselője, kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több magyar mérnök be tudja bizonyítani, hogy lehetséges nem csak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is tudományos értékű terméket előállítani.

A Gábor Dénes-díjat a Novofer Alapítvány alapította 1989-ben. Olyan szakemberek nyerhetik el a Gábor Dénes hologramképével díszített bronz plakettet, akik valamilyen kiemelkedő tudományos vagy szellemi alkotást hoztak létre, ezzel hozzátéve a környezeti értékek megőrzéséhez, továbbá a technológiai fejlődéséhez. A díjátadó december 17-én került megrendezésre, idén is a Parlamentben, csakúgy, mint az elmúlt tíz alkalommal.