HÍREK

A Jedlik Ányos Program felhívására beérkező 184 beadványból győztesen kikerülő 56 nyertes között az evopro, a Chemistry Logic és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciumának pályázata is szerepelt.

A Jedlik Ányos Program felhívására beérkező 184 beadványból győztesen kikerülő 56 nyertes között az evopro, a Chemistry Logic és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciumának pályázata is szerepelt. A ”Gyógyszerjelölt molekulák kifejlesztésének hatékonyságát elősegítő technológiák kifejlesztése újrakonfigurálható számítógépekre” című pályázat sikerének köszönhetően az eddig már többször említett K+F projekt tovább növelheti sikerességét. Az elmúlt évben a legjobb innovatív ötlet pályázaton rangsor nélkül az első 3-ban, a Magyarország legjobb üzleti terve pályázaton 1. díjasként, a Kelet-Európa legjobb üzleti terve pályázaton 2. helyezettként, az USA-ban az INTEL által kiírt legjobb üzleti terv pályázaton az első 20 között végzett a projekt. Az uniós támogatás lehetővé teszi, hogy az evopro által vezetett projektben 14 kutató-fejlesztő munkatárs végezzen tudományos munkát a budapesti irodaházban és az egyetem laborjaiban.
Egy további pályázaton is sikert ért el a vállalat, melynek segítségével a cég automatizálási stratégiájának következő láncszemeként egy fémmegmunkáló és összeszerelő üzemet épít 2000 négyzetméteren Sümeghez közel, Csabrendek község határában. Az első lépésben 20 munkahelyet biztosító beruházás költségeinek több mint harmadát a támogatás fedezi.

logo