HÍREK

Szeretettel várjuk az érdeklődőket 2017. november 27-én, hétfőn délután 18.00 órakor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében, ahol Zipernowsky Károly halálának 75. évfordulójára emlékezünk. Az estét a tudomány és a zene találkozása teszi különlegessé.

Az eseményen Dr. Jeszenszky Sándor, a Magyar Elektrotechnikai Múzeum nyugalmazott igazgatója tart bevezető előadást Zipernowsky Károly munkásságáról, ezt követően Mészáros Csaba, a Zipernowsky Ház alapítója mond megnyitó beszédet. Váradi Helga csembaló- és orgonaművész, a Zürichi Zeneművészeti Főiskola munkatársa Geyer Stefi hegedűművésznő életét feltáró kutatásaiból tart előadást és koncertet, amely egyben ősbemutató is. Zipernowsky Károly unokahúga korának ünnepelt szólistájaként számos zeneszerzőt inspirált művészetével. Bartók Béla, Hubay Jenő és mások ajánlottak számára szerzeményeket. Az előadás keretében Mézes Mátyás, a Kassai Filharmonikusok koncertmestere szólaltatja meg a műveket, zongorán kíséri Váradi Helga.

Az előadást követően „ÉLETKÉPEK” címmel Zipernowsky Károly munkásságának bemutató kiállítása és Geyer Stefi eddig soha nem publikált hagyatékából nyíló fotókiállítás, várja az érdeklődőket a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában a Budapest XI. ker. Bartók Béla út 33. szám alatt. A kiállítás 2018. február 15-ig tekinthető meg.

Részvételi szándékát, kérjük jelezze ezen a regisztrációs címen: https://www.vik.bme.hu/zipernowsky

A meghívó megtekinthető itt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk és megtisztelő jelenlétükre számítunk!

Egy este a tudomány és a zene jegyében